Головна Торти Тірамісу


Тірамісу

Тірамісу

Тірамісу - це повітряний італійський десерт, головними інгредієнтами в якому є сир маскарпоне, кава і алкоголь.


Для приготування бісквітних коржів:
- 4 яйця,
-150 г цукру,
- 100 г пшеничного борошна,
- 15 г кукурудзяного борошна, 
- 25 г топленого масла.
 
Для приготування крему:
- 115 г чорного шоколаду,
- 150 мл дуже міцної чорної кави,
- 3-4 ст.л. алкоголю (вино, ром, лікер тощо),
- 300 мл жирних вершків для збивання,
- 1/2 ч. ложки ванільної есенції,
- 50 г цукрової пудри,
- 750 г (3 коробочки по 250 г) сиру маскарпоне,
- тертий шоколад для прикраси,
- какао-порошок для посипання.
 
Готуємо бісквіт для Тірамісу
Яйця і цукор збиваємо до білої кремоподібної маси. Окремо просіюємо через сито разом пшеничне і кукурудзяне борошно.
 
Тепер до збитої маси ложкою обережно перекладаємо в чашу половину борошна і вливаємо половину розтопленого масла. Теж саме робимо з другою половиною борошна та олії. Перемішуємо. Додаємо інгредієнти обережно, щоб максимально зберегти повітря - бісквіт вийде ніжним і повітряним!
 
Нагріваємо духовку до 180 градусів. Форму для випікання (20-25 см) вистилаєм пергаментом і змазуємо зверху маслом. Виливаємо тісто в підготовлену форму і випікаємо 20-25 хвилин (до золотистого кольору).
 
Дістаємо бісквіт з форми, і залишаємо на ніч.
 
Натираємо шоколад на тертці. Змішуємо каву з алкоголем. Розрізаємо бісквіт на 3 коржі. На блюдо укладаємо перший корж і збризкуємо його кавово-алкогольною сумішшю(1/3 суміші).
 
Готуємо крем для торта Тірамісу:  збиваємо вершки, ваніль і цукор до м'якої піни, потім додаємо в цей крем сир. Окремо залишаємо 4 ст. ложки крему - для обмазування боків торта.
 
Викладаємо на бісквітний корж 1/3 крему. Посипаємо половиною тертого шоколаду. Зверху укладаємо другий бісквітний корж. Збризгуємо його половиною залишеної кавово-алкогольної суміші, викладаємо на нього половину крему, що лишився і висипаємо весь тертий шоколад. Кладемо останній (третій) корж і злегка притискаємо його. Викладаємо на нього решту сирного крему.
 
Ставимо на 2 години в холодильник.
 
Дістаємо з холодильника, обмащуємо боки торта залишеним для цього кремом. Посипаємо тертим шоколадом, какао і подаємо торт Тірамісу на стіл.
Смачного!

 


Приблизна тривалість приготування
Назад


Подібні рецепти


Сирник

Сирник

Рецептів сирників є безліч. Кожна господиня готує його по-своєму – з маком, яблуками, сухофруктами, родзинками і т.д. Ми пропонуємо вам рецепт класичного сирника.

Детальніше
Шоколадно-банановий торт

Шоколадно-банановий торт

Шоколадно-банановий торт - це дуже смачний десерт, який не потребує багато часу і затрат...Порадуйте ним своїх рідних та близьких.

Детальніше
Медовик

Медовик

Медовик - це ніжний торт, що поєднує в собі смак м'яких медових коржів з легкою начинкою, покритий золотистої крихтою.

Детальніше