Головна Торти Торт Наполеон


Торт Наполеон

Торт Наполеон

Старий добрий торт Наполеон - це чудове частування до свята, найчастіше він дуже подобається дітям.


Щоб приготувати торт Наполеон вам знадобляться такі інгредієнти:
 
Для тіста:
 
- 400 г маргарину;
- 4 склянки борошна (по 250 мл)
- 5 яєць;
- 1 ст. л. оцту;
- 0,75 склянки води;
 
Для масляного крему:
- 450 гр вершкового масла
- 1,5 банки згущеного молока.
 
Отже, починаємо готувати торт Наполеон:
 
1. Для початку потрібно нарізати маргарин дрібними шматочками та ретельно порубати його з просіяним борошном.
 
2. Продовжуючи рубати, поступово додаємо яйця, холодну воду і оцет. Все добре перемішуємо.
 
3. Потрібно щоб тісто було еластичне та м'яке.
 
4. Замішане тісто розділити 10 шматків і поставити в морозильну камеру десь на півтори годинки.
 
5. Тісто потрібно виймати з камери по одному шматку. Розкочувати тісто потрібно відразу на пергаменті, на якому воно буде випікатись (пергамент потрібно присипати мукою). Коржі мають бути товщиною не більше 3-4 мм, а діаметр форми приблизно 25 см.
 
6. Коржі випікати в гарячій духовці при температурі 220-240 градусів 10 хв, до золотистого кольору. Коржі потрбіно  поколоти виделкою, щоб вони не сильно роздувалися.
 
А тим часом готуємо крем для торта Наполеон
 
1. Поки печуться коржі, потрібно витягти з холодильника масло і дати йому розм'якнути при кімнатній температурі. У миску викласти розм'якшене масло та додати згущене молоко.
 
2. Добре збиваємо  масло зі згущеним молоком і ставимо його в холодильник на 30 хвилин, щоб охолов.
 
Спечені та охолонувші коржі покладіть на стіл та підрівняйте краї, щоб вони були всі однієї форми. Обрізки які лишились потрібно покришити. Якщо у вас коржі вийшли "як на підбір", то можна подрібнити один із коржів, щоб отримати крихту.
 
Готові коржі змащуємо кремом, укладаючи один на одного та питискаючи. 
 
Торт "Наполеон" також змащуємо кремом зверху та по бокам, обсипаємо крихтою.
 
Готовий торт ставимо в холодильник на годин 5.
 
Смачного!
 

 


Приблизна тривалість приготування
Назад


Подібні рецепти


Сирник

Сирник

Рецептів сирників є безліч. Кожна господиня готує його по-своєму – з маком, яблуками, сухофруктами, родзинками і т.д. Ми пропонуємо вам рецепт класичного сирника.

Детальніше
Шоколадно-банановий торт

Шоколадно-банановий торт

Шоколадно-банановий торт - це дуже смачний десерт, який не потребує багато часу і затрат...Порадуйте ним своїх рідних та близьких.

Детальніше
Медовик

Медовик

Медовик - це ніжний торт, що поєднує в собі смак м'яких медових коржів з легкою начинкою, покритий золотистої крихтою.

Детальніше