Головна Торти Торт Зебра


Торт Зебра

Торт Зебра

Торт Зебра, напевно, знайомий всім ще з дитинства. Рецепт його приготування доволі таки простий і під силу навіть кулінарам-початківцям. А головне, його неперевершений смак не лишить байдужим ні одного Вашого гостя.


Щоб приготувати торт Зебра вам знадобляться такі інгредієнти:
 
Для тіста:
 
- 250 г цукру,
- 200 г вершкового масла або маргарину,
- 5 яєць,
- 0,5 л сметани (15%)
- 300-350 г борошна,
- 3 ч.л. розпушувача ля тіста,
- 4 ст.л. какао
 
Для крему:
 
-0,5 л сметани,
- 150 г цукру,
- 3 ч.л. без гірки ванільного цукру
 
Для глазурі:
 
- 15 0 г вершкового масла
- 6 ст.л. молока
- 6 ст.л. цукру
- 4 ст.л. какао
 
Готуємо торт Зебра:
 
1. Яйця розтираємо з цукром.
 
2. Масло розтоплюємо та додаємо до яєць. Перемішуємо.
 
3. Додаємосметану і знову перемішуємо.
 
4. Потім додаємо розпушувач та борошно, замішуємо тісто ( воно не повинно бути надто густим).
 
5. Готове тісто розділяємо на дві частини, в одну з яких додаємо какао та добе перемішуємо.
 
6. Берем круглу форму для випічки (бажано 26 см), змащуємо її олією.
 
7. Виливаємо на серединку форми біле тісто (приблизно 3 ст.л.), потім по центру на біле виливаємо темне тісто (також приблизно 3 ст.л.).  Продовжуємо виливати тісто, чергуючи між собою світле та темне тісто. Наливаємо тісто поки форма не заповниться по діаметру ( із зазначеної кількості інгредієнтів має вийти 2 коржі).
 
8. Ставимо форму в розігріту до 180 градусів духовку, та випікаємо протягом 25-35 хвилин.
 
Тим часом готуємо крем
 
Для цього просто збиваємо сметану з цукром і ванільним цукром.
 
Коли коржі спеклись, даємо їм охолонути.
Якщо нижній корж нерівний зверху то можна трохи вирівняти його, обрізавши верхушку.
Змащуємо його кремом та викладаємо верхній корж.
 
Варимо глазур
 
В каструльці розтоплюємо масло, додаєм молоко, цукор, какао та  доводимо до кипіння, чекаємо поки маса не почне загусати. Знімаємо з вогню.
 
Готовий торт Зебра поливаємо зверху глазур'ю. Можна ткож прикрасити по глазурі. Наприклад посипати цукровою пудрою.
 
Торт Зебра готовий!
 
Смачного!

Приблизна тривалість приготування
Назад


Подібні рецепти


Сирник

Сирник

Рецептів сирників є безліч. Кожна господиня готує його по-своєму – з маком, яблуками, сухофруктами, родзинками і т.д. Ми пропонуємо вам рецепт класичного сирника.

Детальніше
Шоколадно-банановий торт

Шоколадно-банановий торт

Шоколадно-банановий торт - це дуже смачний десерт, який не потребує багато часу і затрат...Порадуйте ним своїх рідних та близьких.

Детальніше
Медовик

Медовик

Медовик - це ніжний торт, що поєднує в собі смак м'яких медових коржів з легкою начинкою, покритий золотистої крихтою.

Детальніше