Головна Другі страви Тушкована капуста


Тушкована капуста

Тушкована капуста

відтінки смаку


Пряна тушкована капуста з яблуками

Нам знадобиться:

* головка червоної капусти (можна взяти й білу)

* червоне яблуко 

* невеличка цибулина

* 2 зубчики часнику

* 2 ст. л варення з чорної смородини

* 2 ст. л. оцету чи сидру

* 2 ст. л. оливкової олії

* 1 ст. л. цукру 

* сіль, чорний перець

Готуємо:

1. Капусту дрібно шинкуємо.

2. Цибулю нарізаємо півкільцями, часник - пластинками.

3. У глибокій сковорідці розігріваємо олію і обсмажуємо капусту, цибулю та часник декілька хвилин.

4. Додаємо цукор, оцет і 80-100 мл гарячої води, перемішуємо, зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і тушкуємо.

5. Яблука, очистивши від серцевини, нарізаємо (але не дуже тонко) і додаємо до капусти.

6. Викладаємо у сковорідку варення, солимо і продовжуємо тушкувати під кришкою на невеликому вогні ще хвилин 20-30.

7. Присмачуємо перчиком і ще раз гарненько перемішуємо.

 

 

Капуста, тушкована з чорносливом

Нам потрібно:

* головка білокочанної капусти

* 2 невеличкі цибулини

* копчені реберця (до півкілограма)

* 100 г чорносливу без кісточок

* олія

* сіль, чорний перець

Приготування:

1. Підготуємо все необхідне: капусту нашинкуємо, чорнослив (попередньо розмочений) наріжемо, реберця розділимо на шматочки.

2. Обсмажуємо цибулю на великому вогні до бурштинового відтінку.

3. Додаємо капусту, накриємо кришкою і залишимо на маленькому вогні хв. на 15.

4. Розкладаємо зверху реберця і тушкуємо ще 20 хв.

5. Солимо, перчимо, додаємо чорнослив і доводимо до готовності.

Капустка увібрала в себе аромат копчених реберець, солодкий смак чорносливу - чудово!

 

 

Капуста з ковбасками

Інгредієнти для створення смаку:

* невеличка капустинка

* морквина

* ковбаски чи сосиски (на ваш вибір)

* 2 ст. л. оливкової олії

* італійські трави 

* сіль, чорний перець

Готуємо:

1. Дрібненько шинкуємо капусту, моркву натираємо на тертці. Солимо, перетираємо руками (щоб була соковитою).

2. Розігріваємо сковорідку і обсмажуємо овочі під кришкою на доволі сильному вогні, час від часу помішуючи, до тих пір, поки з капусти не випарується вся рідина і вона почне підрум'янюватися.

3. Тепер вливаємо 1/3 склянки гарячої води, додаємо ковбаски, італійські трави і доводимо до готовності під кришкою.

 

... А ще капусту тушкують із квасолею, чечевицею, грибами, печінкою, курячими крильцями, беконом, бурячком, журавлиною, томатним соком, рисом, солодким перцем і кукурузкою, селерою і виноградом, вершками, рибкою і навіть кальмарами. Вона має здатність утворювати цікаві нові поєднання з різними продуктами, тож простір для творчості тут величезний! 

 

До смаку і на здоров'я!


Приблизна тривалість приготування
Назад


Подібні рецепти


Паштет з печінки

Паштет з печінки

ніжний вершковий післясмак

Детальніше
Запечена картопля

Запечена картопля

смачно і ситно

Детальніше
Котлети у томатному соусі

Котлети у томатному соусі

яскраво й апетитно

Детальніше