Уха

Уха

Не важливо, ви приготуєте уху з рибних голів, чи відбірної червоної риби. навариста смачна юшка вам гарантована.


По суті являється рибним супом. Уха готується з будь-якої риби, як річкової, так і морської. В українській національній кухні дуже люблять юшку з риби. Тому рецептів приготування ухи надзвичайно багато. Від простої рибацької до царської. Головне в рибній юшці – відвар. А також спеції. Саме від букету трав буде залежати смак. 

 

З давніх-давен, уха - проста селянська страва, але зараз - це страва високої кухні. В яку, крім вдбірної риби додають тигрові креветки, молюски, краби і омари.

 

I. Уха рибацька.

Для приготування ухи необхідні такі інгредієнти:

- 1 кг риби;

- 1 склянка рису;

- 5 середніх картоплин;

- 2 морквини;

- 2 цибулини;

- 50 мл горілки;

- лавровий лист;

- сіль;

- спеції;

- зелень.

Готуємо уху наступним чином:

- випотрошену рибу ріжемо великими шматками, відділивши голову і плавники;

- голови заливаємо водою, доводимо до кипіння і варимо годину на тихому вогні, додавши 1 цілу цибулину і морквину;

- потім вийняти овочі і рибу, процідити бульйон і знову поставити на вогонь;

- засипати промитий рис і приправити спеціями;

- потім шматочки риби;

- картоплю почистити, нарізати кубиками і закласти в бульйон;

- змешити вогонь і додати нарізану моркву з цибулею;

- влити горілку;

- в кінці додати зелень.

 

II. Уха грибна з горбушею.

Для приготування ухи з грибами і горбушею необхідні такі інгредієнти:

- 500 грамів горбуші;

- 300 грамів грибів;

- 3 картоплини;

- 1 цибулина;

- 1 морквина;

- лавровий лист;

- сіль;

- спеції;

- зелень.

Готуємо уху з грибами і горбушею наступним чином:

- рибу порізати порційними шматочками, але не надто дрібно;

- залити холодною водою, додати цілу очищену цибулю, лавровий лист і варити 30 хвилин;

- очищену картоплю нарізати кубиками, а моркву кружальцями – закласти в рибний бульйон;

- гриби почистити, подрібнити пластинками і додати до решти інгредієнтів;

- приправити на власний смак сіллю і спеціями;

- перед подачею посипати дрібно порізаною зеленню.

 

III. Уха по-фінськи дуже смачна і незвичайна.

Для ухи по-фінськи необхідні такі інгредієнти:

- 1 кг форелі або сьомги;

- 1 цибулина;

- 4 середні картоплини;

- 1 порей;

- 400 мл молока або 200 мл вершків;

- 1 ст. ложка борошна;

- спеції;

- сіль;

- зелень.

Уха по-фінськи готується наступним чином:

- рибу промити і відділити від кісток,

- кістки залити водою, вкинути цибулю і варити бульйон протягом 20 хвилин;

- процідити відвар в іншу каструлю і вкинути нарізаний кільцями порей;

- потім порізану кубиками картоплю і варити 10-20 хвилин;

- в уху додати рибу і варити 10 хвилин;

- борошно змішати з молоком і з’єднати з ухою;

- якщо ви вирішили брати вершки, то необхідно додати за 5 хвилин до готовності;

- в кінці додати дрібно нарізану зелень.

 

IV. Уха царська – неймовірно насичений смак і аромат.

Для приготування царської ухи необхідні інгредієнти:

- 1 курка, бажано домашня;

- 1 кг риби з кістками;

- 4 середні картоплини;

- 1 цибуля;

- 1 морква;

- 2 ст. л. вершкового масла;

- 2 яєчних білка;

- зелень.

Для млинців:

- 1 склянка борошна;

- 1,5 склянки молока;

- 2 яйця;

- 2 ст. л. вершкового масла;

- цукор;

- сіль.

Для начинки:

- 200 грамів відварного курячого філе;

- 200 грамів вареної морської риби;

- 1 цибулина;

- 2 ст. л. вершкового масла.

Приготування царської ухи справа не важка, але займе чимало часу:

- вимиту курку залити водою і зварити бульйон, потім вийняти птицю;

- рибу відділити від кісток, а кістки покласти в курячий бульйон і варити 30 хвилин;

- відвар процідити і вкинути порізану рибу;

- приправити за смаком і відварити до готовності;

- потім бульйон процідити, охолодити і освітлити яєчними білками;

- в горщики для запікання розкласти нарізану кубиками картоплю, моркву соломкою, рибу – залити бульйоном і поставити до розігрітої духовки;

- молоко змішати з яйцем, цукром, сіллю, просіяним борошном;

- із тіста спекти тонкі млинчики;

- цибулю підсмажити на олії і додати половину в рибну начинку, іншу – в м’ясну;

- млинці скласти трикутничками і начинити двома начинками;

- полити розтопленим вершковим маслом і запекти в духовці.

 

Спробуйте! Рецепти незвичайні, але дуже смачні!

 

 

 

 


Приблизна тривалість приготування
Назад


Подібні рецепти


Борщ

Борщ

Борщ - це одна з традиційних українських страв, яку має вміти готувати кожна господиня.

Детальніше
Омлет

Омлет

Різні рецепти найсмачніших омлетів з усього світу.

Детальніше
Суп-пюре

Суп-пюре

Детальніше