Головна Другі страви Запечена картопля


Запечена картопля

Запечена картопля

смачно і ситно


Картопля, запечена в духовці з сиром, - то неперевершено! 

Це і гарнір, і окрема страва. При цьому доволі нескладна у приготуванні.

 

Для приготування цієї страви з картоплі нам знадобиться:

* 2 картоплини

* 2 ст. л. вершкового масла

* 1 зубчик часнику

* 2 ч. л. оливкової олії

* 50 г сметани

* 50 г твердого сиру

* сіль за смаком

 

Готуємо запечену картоплю таким чином:

1. Картоплю миємо і робимо в ній паралельні надрізи (при цьому слід бути дуже обережними, щоб не прорізати її наскрізь).

 

 

2. Масло нарізаємо шматочками. До речі, воно має бути достаньо холодним, щоб можна було акуратно його порізати і зручно потім розкладати у надрізи. 

3. Сир також нарізаємо шматочками. Для приготування запеченої картоплі краще використовувати сир із насиченішим смаком, гстріший, щоб ефектно відтінити смак основного компонента страви - картоплі.

 

 

4. У надрізи в картоплині почергово вкладаємо масло і сир. Переміщуємо картоплю на форму для запікання, посипаємо сіллю і перцем, обережно поливаємо оливковою олією.

5. Розігріваємо духовку до 200 градусів і ставимо картоплю запікатися на 40-45 хв.

6. Швиденько дістаємо картоплю з духовки, поливаємо сметаною, посипаємо натертим твердим сиром і ставимо запікатися ще хвилин із 15.

7. Запечена картопля з сиром добре смакує з дрібно порізаною зеленню. А можна створити й інші варіанти смакових поєднань.

 

До смаку і на здоров'я!

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Приблизна тривалість приготування
Назад


Подібні рецепти


Паштет з печінки

Паштет з печінки

ніжний вершковий післясмак

Детальніше
Котлети у томатному соусі

Котлети у томатному соусі

яскраво й апетитно

Детальніше
Запечена риба

Запечена риба

у вершково-гірчичному соусі

Детальніше