Головна Другі страви Запечена риба


Запечена риба

Запечена риба

у вершково-гірчичному соусі


Червона риба готується швидко і - залежно від соусу та обраних вами спецій - щоразу смакує оригінально.

Чудовий варіант для вечері, зокрема й святкової. З точки зору здорового харчування, між іншим, також.

 

Для приготування запеченої риби нам знадобиться:

* 1 кг червоної риби (форелі чи сьомги)

* 1-2 середнього розміру цибулини

* сіль, чорний перець

Для соусу потрібно:

* 400 мл 25%-них вершків 

* 1 ч. л. зернової гірчиці

* 1 ст. л. столової гірчиці

* 2 ст. л. борошна

* сіль за смаком

* 1 гілочка свіжого розмарину (якщо немає, можна й сушеного)

* олія для смаження

 

Готуємо запечену рибу:

1. Рибу ретельно миємо, чистимо, нарізаємо на порційні шматочки, солимо і перчимо.

 

 

2. Далі кожен шматочок риби обкачуємо в борошні та обсмажуємо на олії.

3. Наступний крок: складаємо шматочки риби у форму.

А тим часом займемося соусом. 

1. На сухій сковорідці пасеруємо до ледь помітного коричневого відтінку.

2. Дрібенько нарізану цибулю обсмажуємо на олії до приємної золотавості.

3. Змішуємо вершки, обсмажене борошно, гірчицю, сіль, розмарин.

 

 

 

4. Вливаємо вершково-гірчичну суміш у цибулю і - постійно помішуючи - варимо до загустіння.

5. Рибу заливаємо соусом таким чином, щоб вона була повністю покрита, і ставимо у попередньо розігріту до 200 градусів духовку на 20 хв.

До речі, чудово доповнить запечену рибу легкий овочевий салат.

 

До смаку і на здоров'я!

 

 

 

 


Приблизна тривалість приготування
Назад


Подібні рецепти


Паштет з печінки

Паштет з печінки

ніжний вершковий післясмак

Детальніше
Запечена картопля

Запечена картопля

смачно і ситно

Детальніше
Котлети у томатному соусі

Котлети у томатному соусі

яскраво й апетитно

Детальніше