Головна Печиво Зефір


Зефір

Зефір

Справжні ласощі з вершково-ягідним смаком! До того ж такі корисні!


Ніжний і солодкий зефір можна знайти на прилавках магазину, але навіть вдома можна приготувати легендарні ласощі. В промисловості, його отримують збиванням фруктово-ягідного пюре, яєчних білків і цукру. Обов’язковим компонентом зефіру є пектин, желатину або агарового сиропу. Також додаються барвники і різноманітні харчові добавки.

Історія зефіру розпочалась в Єгипті, коли він готувався на основі меду. Десертом ласували лише фараони, а для простих людей це були заборонені солодощі. Інші говорять, що солодощі прийшли з Древньої Греції. Немов сам Бог Зефір подарував рецепт людям.

Основу зефіру складає фруктове пюре, яке багате на пектин. РАМН рекомендує ці солодощі для дитячого харчування, оскільки він сприяє покращенні травлення і розумовій діяльності. На прилавках магазину можна побачити найрізноманітніший зефір - фруктовий, шоколадний, з начинками, глазурований.

Ми пропонуємо вам декілька рецептів, найпоширеніщих. Спробуйте приготувати вдома! Ви будете точно знати, що зефір містить лише корисні інгредієнти.

 

I Для приготування зефіру яблучного потрібно:

- 1 склянка цукру;

- 6 штук стиглих яблук;

- 1 яєчний білок;

- 2 склянки домашніх вершків;

- 1 чайна ложка лимонного соку;

- 1 пакетик ваніліну.

 

 Зефір готується наступним чином:

-яблука запекти в духовці і перетерти через сито, щоб в результаті отримати пюре без шкірки і насіння;

-поставити масу на тихий вогонь, додати цукор і яєчний білок, при цьому постійно помішувати;

-потім посудину поставити на лід і збивати до густої суміші білого кольору;

-вершки збити в густу піну і додати до яблучної суміші, обережно вимішати;

-перекласти зефір у форму, а потім до холодильнику.

 

II Для приготування зефіру вершково-ягідного потрібно:

- 1 склянка цукру;

- 3 склянки домашніх вершків;

- 1,5 склянки ягід, будь-яких по сезону або заморожених;

- сік лимону;

- цедра лимону або апельсину;

- бісквітне печиво.

 

Розпочинаємо приготування вершково-ягідного зефіру:

- добре охолоджені вершки збити в густу піну;

- ягоди промити і подрібнити, якщо це заморожені – проварити декілька хвилин;

- до маси додати лимонній сік, цитрусову цедру і ягідне пюре, обережно перемішати;

- отриману масу перекласти до форми і поставити до морозильної камери;

- подавати порційно, виклавши шматочки на бісквітне печиво.

 

Рецептів приготування зефіру безліч! Спробуйте хоча б один із запропонованих, вам має сподобатись!

 

 

 


Приблизна тривалість приготування
Назад


Подібні рецепти


Вівсяне печиво

Вівсяне печиво

Навіщо йти в магазин, якщо можна приготувати вдома чудове вівсяне печиво...

Детальніше
Пісочне печиво

Пісочне печиво

Пісочне печиво - просте, дешеве, смачне печиво...

Детальніше
Печиво трояндочка

Печиво трояндочка

Оригінальне печиво, яке не потребує багато часу для приготування.

Детальніше