Головна Перші страви Зелений борщ


Зелений борщ

Зелений борщ

Смачний борщ з кислинкою! Чудова страва для ситного обіду!


Ця страва завжди асоціюється з весною. Адже сезон на щавель саме тієї пори. Зараз, господині заморожують цю корисну зелень, тому зелений борщ можна куштувати коли завгодно.

I. Зелений борщ

Для приготування зеленого борщу потрібні такі інгредієнти:

- 500 грамів пісної свинини;

- 1 цибулина;

- 1 морквина;

- 5 середніх картоплин;

- 3 яйця;

- 200 грамів щавлю;

- 200 грамів шпинату;

- зелень кропу і петрушки;

- мелений чорний перець;

- сіль.

Для приготування зеленого борщу:

- промийте м'ясо під проточною водою, наріжте шматочками, залийте водою і доведіть до кипіння;

- злийте першу воду, вкиньте моркву і цибулину, приправте спеціями;

- коли м'ясо звариться, вийміть з бульйону моркву і цибулю;

- наріжте очищену картоплю соломкою і вкиньте в бульйон;

- відварену моркву натерти на терці і вкиньте до юшки;

- шпинат і щавель дрібно посікти і додати до борщу;

- відварити 3 яйця, два порізати кубиками, а одне – кружечками;

- розлити зелений борщ по тарілкам, покласти дрібно нарізані яйця і кружальце, зелень;

- додати сметану або вершки за смаком.

 

II. Зелений борщ зі щавлем і куркою.

Для приготування зеленого борщу зі щавлем і куркою потрібні наступні інгредієнти:

- 400 грамів курячого м’яса;

- 3 картоплина;

- 3 яйця;

- 300 грамів щавлю;

- 1 морквина;

- 1 цибулина;

- 50 грамів вершкового масла;

- зелень петрушки і кропу;

- спеції.

Готуємо зелений борщ зі щавлем і куркою наступним чином:

- з курячого м’яса зварити бульйон, приправивши за смаком;

- додати нарізану моркву і цибулю, лавровий лист;

- з бульйону вийняти м'ясо, залишивши моркву і цибулю;

- очищену картоплю нарізати і додати в бульйон;

- трохи проварити і додати нарізане м'ясо;

- ретельно промитий щавель дрібно січемо і засипаємо в каструлю;

- яйця відварити і два з них нарізати кубиками, а один - кружальцями;

- потім додати масло, яйця і зелень, проварити ще 10 хвилин;

- розлити по тарілках, покласти по ложці сметани і кружальце яйця.

 

Якщо ви хочете облагородити зелений борщ, то замість половинок варених яєць, приготуйте яйце пашот. Для цього необхідно закип'ятити 2 літри води, додавши ложку оцту на кожу літру води. Обережно влити яйце і варити на слабому вогні 4 хвилини. потрібно бути обережним, особливо при помішуванні, щоб воно не пристало до дна та не пошкодити білок. Яйце пашот має бути із повнстю звареним білком і рідким жовтком.

Буде дуже смачно!

 


Приблизна тривалість приготування
Назад


Подібні рецепти


Борщ

Борщ

Борщ - це одна з традиційних українських страв, яку має вміти готувати кожна господиня.

Детальніше
Омлет

Омлет

Різні рецепти найсмачніших омлетів з усього світу.

Детальніше
Суп-пюре

Суп-пюре

Детальніше