Головна Закуски Жульєн


Жульєн

Жульєн

Французька гаряча закуска може легко замінити основну страву.


Відноситься до гарячих закусок. Для них є спеціальний посуд – колотниця. Вперше, слово жульєн було вжите в книжці французького повара Франсуа Массіало. Мова йшла про нарізані овочі для супу. Соло «кокот» з французької означає півень. Оскільки куряче м'ясо – основа для приготування жульєну, то звідси і назва страви. Звісно, зараз можна зустріти жульєн не лише з куркою, а й з морепродуктами, різними овочами, яйцями,грибами, зеленню і ін. Продукти для оригінальної і смачної закуски знайдуться практично в кожному холодильнику.

 

I. Жульєн з курицею і грибами.

Для приготування потрібні наступні інгредієнти:

- 500 грамів курячого філе;

- 400 грамів шампіньйонів;

- 2 великі цибулини;

- 250 грамів твердого сиру;

- 350 мл сметани або вершків;

- 2 ст. ложки борошна;

- сіль;

- перець;

- олія.

Рецепт приготування жульєну з курицею і грибами наступний:

- куряче філе залити водою і варити протягом 25-30 хвилин;

- потім дати охолонути і нарізати кубиками;

- цибулю почистити, дрібно нарізати і підсмажити на олії;

- додати подрібнені гриби;

- у сковорідку додати нарізане м'ясо і разом з грибами і цибулею тушкувати;

- на сухій сковорідці підсмажити борошно;

- влити вершки або сметану, приправити і довести до кипіння;

- підмішати м’ясну і грибну начинку;

- сир натерти на крупній терці;

- формочки змазати маслом,

- розкласти суміш по формочкам і присипати тертим сиром;

- поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин, доки не зарум’яниться скоринка.

 

 II. Жульєн із шинки і грибів

Для 1-ї порції знадобляться наступні інгредієнти:

- 50 грамів шинки;

- 50 грамів білих грибів;

- 15 грамів нарізаної цибулі;

- 10 грамів вершкового масла;

- 50 грамів сметани;

- спеції;

- зелень.

Готується жульєн із шинки грибів дуже швидко:

- нарізану цибулю підсмажуємо в розігрітій сковорідці;

- потім додати дрібно нарізані гриби і тушкувати до готовності;

- шинку нарізаємо кубиками;

- до смажених грибів додаємо шинку,сметану, масло і приправляємо за смаком;

- в змащені маслом формочки розкладаємо масу з соусом;

- притрушуємо тертим сиром і відправляємо до розігрітої духовки на 30 хвилин.

 

III.  Жульєн в булочці

Страва, що готується за декілька хвилин. Для неї знадобиться:

- 4 круглі булочки;

- 1 відварне куряче філе;

- 1 велика цибулина;

- 10 ст. ложок сметани;

- 1 ст. ложка борошна;

- 150 грамів тертого сиру.

Всього декілька дій і жульєн готовий до вживання:

- цибулю дрібно нарізати і підсмажити на олії;

- в сковорідку додати подрібнене куряче філе, сметану і спеції;

- в булочці зрізати верхівку і вийняти м’якуш;

- наповнити начинкою і присипати твердим сиром;

- запекти в духовці, доки не зарум’яниться верхівка.

 

Скуштуйте! Впевнені, що вам сподобається!


Приблизна тривалість приготування
Назад


Подібні рецепти


Форшмак

Форшмак

Оригінальна закуска під міцні алкогольні напої.

Детальніше
Фаршировані яйця

Фаршировані яйця

Різноманітні начинки перетворюють відварні яйця на оригінальну закуску.

Детальніше
Рулет

Рулет

цікава і красива закуска

Детальніше