Журик

Журик

Суп на борошняній заквасці з прянощами.


Традиційний суп, котрий прийшов до нас з Польщі. Зазвичай готується на Пасху, коли є залишки копченостей і чорного хліба.

Головна родзинка страви в заквасці, котра витримується декілька днів.

 

Для приготування польського супу журека необхідні такі інгредієнти:

Закваска:

- 0,5 склянки житнього борошна;

- 2 скибочки чорного хліба;

- 2 зубки часнику;

- лавровий лист;

- чорний перець горошком;

- склянка перекип’яченої води;

Суп:

- 2 морквини;

- 3 середні картоплини;

- 4 яйця;

- 600 грамів копченостей;

- 150 мл сметани;

- 1 ст. ложка майорану;

- 2 зубки часнику;

- 1 чайна ложка тертого хріну;

- чорний мелений перець;

- сіль;

- зелень.

Готування супу журека включає наступні етапи:

- спочатку готуємо закваску, в банку всипати борошно, залити кип’ятком і ретельно вимішати;

- потім обережно влити холодну воду, вкинути подрібнений шматок хліба, часник, пушистий перець і лавровий лист;

- витримати 4-5 днів, накривши марлею і помішуючи декілька разів на день;

- закваску процідити, перелити в чисту ємність і поставити до холодильника;

- очищену картоплю і моркву нарізати шматочками, залити водою і варити до готовності;

- потім вийняти овочі, покласти копченості і томити на тихому вогні 40-45 хвилин;

- виловити м'ясо з відвару, додати закваску, майоран, лавровий лист;

- приправити сіллю і перцем на власний смак і варити 10 хвилин;

- потім влити сметану, додати тертий хрін і подрібнений часник;

- знову довести до кипіння і виключити;

- відварити яйця і розрізати навпіл;

- по тарілках розкласти овочі, копченості і яйця і залити гарячою юшкою;

- за бажанням, посипати зеленню.

 

Смачного!

 


Приблизна тривалість приготування
Назад


Подібні рецепти


Борщ

Борщ

Борщ - це одна з традиційних українських страв, яку має вміти готувати кожна господиня.

Детальніше
Омлет

Омлет

Різні рецепти найсмачніших омлетів з усього світу.

Детальніше
Суп-пюре

Суп-пюре

Детальніше